Wilt u meer weten over de activiteiten van Halt? Download dan de brochure 'Antwoorden op maatschappelijke vraagstukken jeugd en veiligheid'.

08-11-2014 - Persbericht Top Institute for Evidence Based Education Research (TIER)

Halt-straf: 33% kleinere kans op schooluitval 'lichte crimineel'

Een recent groot wetenschappelijk onderzoek onder 944 adolescente jongeren die een licht vergrijp pleegden, toont dat de Halt-straf de kans op voortijdig schooluitval verlaagt met 32,6%. Het Top Institute for Evidence Based Education Research (TIER) van de Universiteit Maastricht onderzocht het effect van Halt op de schoolcarrières van de bewuste 944 licht-criminele jongeren.

lees meer.
15-10-2014 - Persbericht KNVB

Halt-traject voor voetballers

De KNVB en Halt bieden vanaf aankomend weekeinde amateurvoetballers de mogelijkheid om via Halt het speciaal ontwikkelde programma ‘Sport en gedrag interventie’ te volgen. Dit traject is voor voetballers die door de tuchtcommissie een uitsluiting van minimaal zeven wedstrijden krijgen opgelegd. Als de voetballer het traject naar tevredenheid afrondt, dan worden tot maximaal drie wedstrijden uitsluiting omgezet in een voorwaardelijke straf.

lees meer.
12-10-2014 - Stichting Halt

Kosteloze voorlichtingslessen over Veilige Publieke Taak

Scholen kunnen dit najaar een kosteloze voorlichtingsles aanvragen bij Halt over de Veilige Publieke Taak. Doel is om jongeren meer te doen nadenken over (de gevolgen van) agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak en hun eigen handelen op dit gebied. Naast deze lessen voert Halt dit najaar ook 25 uitgebreidere schooltrajecten Veilige Publieke Taak uit.

lees meer.