Wilt u meer weten over de activiteiten van Halt? Download dan de brochure 'Antwoorden op maatschappelijke vraagstukken jeugd en veiligheid'.

12-09-2014 - Stichting Halt

Kosteloze voorlichtingslessen over Veilige Publieke Taak

Scholen kunnen dit najaar een kosteloze voorlichtingsles aanvragen bij Halt over de Veilige Publieke Taak. Doel is om jongeren meer te doen nadenken over (de gevolgen van) agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak en hun eigen handelen op dit gebied. Naast deze lessen voert Halt dit najaar ook 25 uitgebreidere schooltrajecten Veilige Publieke Taak uit.

lees meer.
11-09-2014 - Halt-team Limburg

Brom ff Normaal start ook in Limburg

In samenwerking met ROVL (provincie Limburg), politie en het OM start Halt in Limburg-Zuid voor zes maanden een pilot van dit project verkeersovertredingen. Net als in de GGA-regio's Noord-Brabant en Hart van Brabant kunnen jongeren die het verkeer hinderen of verkeersovertredingen plegen met snor- en bromfiets naar Halt worden verwezen.

lees meer.
08-09-2014 - nu.nl

Jonge pubers drinken fors minder alcohol

Het alcoholgebruik onder jongeren tussen de 11 en 16 jaar is de afgelopen jaren flink gedaald. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut en het Sociaal en Cultureel Planbureau.

lees meer.