Terug naar overzicht
15 september 2020 Halt-interventie

30 september 2020: Online conferentie Voorkomen daderschap

Op woensdag 30 september 2020 organiseert het ministerie van Justitie en Veiligheid een conferentie met als thema voorkomen daderschap bij jongeren en jongvolwassenen. 

Verantwoordelijk minister Sander Dekker (rechtsbescherming) gaat in gesprek met onder meer neuropsycholoog Erik Scherder, hoogleraar Geert-Jan Stams, burgemeester John Jorritsma van de gemeente Eindhoven, jongeren, professionals en ervaringsdeskundigen. Centraal staat het belang van vroegtijdig ingrijpen en het inzetten van effectieve interventies om risicogedrag te voorkomen en een positieve ontwikkeling te stimuleren. De dialoog wordt begeleid door Farid Tabarki.​

De ochtend wordt omlijst met muziek en sketches van en door jongeren. Bovendien ontvang je een digitaal informatiepakket met effectieve gedragsinterventies ter voorkoming van daderschap. Ook informatie over Halt is op een infographic terug te vinden.

De conferentie is -door toedoen van Corona- digitaal te volgen en is bedoeld voor beleidsmakers en andere professionals bij gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs, politie, rechterlijke macht, OM en de rijksoverheid. Tijdens de conferentie wordt ingegaan op de werkzame bestanddelen van effectief preventiebeleid.

Op deze pagina kun je je inschrijven voor de conferentie.

Bron:
VNG
Delen via: