Terug naar overzicht
01 juli 2019 Zinloos geweld

Ervaringsdag Fataal

Halt heeft samen met Fataal een lespakket ontwikkeld om zinloos geweld en de gevolgen daarvan voor daders en slachtoffers bespreekbaar te maken. Samen met Fataal en bioscoopketen Pathé organiseert Halt op dinsdag 24 september een Ervaar het zelf dag waarop docenten en andere belangstellenden het lespakket zelf kunnen ervaren.

Het lespakket van Halt en Fataal bestaat uit een voorlichting van Halt, waarna de klas de film Fataal gaat bekijken en nabespreken met de docent. Met de voorlichtingsles vanuit Halt maken we de gevolgen voor de dader bespreekbaar met de leerlingen. In de les worden ook de verschillende vormen van (zinloos) geweld besproken en komt er aan bod wat leerlingen kunnen doen als ze (zinloos) geweld zien of als ze aanvoelen dat het gaat gebeuren. Tot slot leggen we in de les de link naar de gevolgen voor de slachtoffers en naar de film Fataal.

De Fataal schoolvoorstellingen zijn te boeken voor zowel het primair en voortgezet onderwijs, MBO en HBO onderwijs. De verschillende pakketten worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen. Meer informatie over het lespakket kunt u hier vinden.

Ervaar het zelf dag

Op 24 september kunnen geïnteresseerden het lespakket zelf kosteloos ervaren tijdens de Ervaar het zelf dag. Klik hier om u aan te melden.

Programma Ervaar het zelf dag

09:15 Ontvangst met een kopje koffie
09:30 Start zaal programma
09:35 Welkomstwoord directie Met school Naar Fataal
09:45 Uitleg Halt over de samenwerking
09:55 Q&A met Margo, moeder van een dader: haar 16-jarige zoon stak in 2011 iemand neer
10:30 Korte pauze
10:45 Bekijken Fataal de film
12:00 Kopje koffie en nagesprek in de foyer

Adres

Pathé Utrecht Leidsche Rijn 100 Berlijnplein 3541 CM Utrecht 

Aanmelden

U kunt u hier kosteloos aanmelden door u vóór 10-09-2019 te registeren.

We hopen u te verwelkomen op 24 september!

Bron:
Halt
Tags:
Delen via: