Mogelijk 99 jonge softdruggebruikers naar Halt

3-12-2015

Halt voert de komende maanden gesprekken met mogelijk zo’n 99 jonge softdrugsgebruikers uit Haren, Groningen en Tynaarlo.

De jongeren maakten onderdeel uit van een whatsapp-groep en hebben mogelijk drugs gekocht van een dealer die onlangs is opgepakt. De politie kwam de namen van de jongeren tegen in zijn telefoon. Gemeenten, politie, openbaar ministerie en Halt hebben in een gezamenlijke aanpak afgesproken dat de jongeren gesprekken met Halt-medewerkers gaan voeren. De gemeenten willen de jongeren, wanneer het first offenders zijn, niet gelijk het justitiële traject in laten gaan. Met de betrokkenheid van Halt worden de jongeren vanuit pedagogisch oogpunt wel bewust gemaakt van de consequenties van (soft) drugsgebruik. Er worden o.a. leeropdrachten uitgevoerd, zorgsignalen geïnventariseerd en daar waar nodig zal de verslavingszorg worden ingeschakeld. De aanpak van gemeente en politie krijgt veel lof van de ouders.

Corrie van Dellen, relatiemanager bij Halt: “In Noord Nederland zijn de lijnen kort en weten we elkaar goed te vinden. Samen met alle partners, jongeren en ouders werken we aan een sluitende aanpak!”

Bron: Halt