Terug naar overzicht
04 februari 2021 Cyber

Nieuwe voorlichting Online fraude & cybercriminaliteit

Jongeren kunnen makkelijk in de verleiding komen om snel geld te verdienen. Daarom heeft Halt sinds dit jaar een nieuwe voorlichting en ouderavond voor het voortgezet onderwijs over Online fraude en cybercri­minaliteit. De les is in opdracht van Centrum Voor Criminaliteitspreventie en ministerie van Justitie & Veiligheid en in samenwerking met CED-Groep tot stand gekomen.

 Mila Cassée (Adviseur fraudepreventie, bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid, opdrachtgever): “Met deze nieuwe voorlichting wordt aandacht besteed aan potentiële slachtoffers en daders van online fraude en cybercrime. Scholieren leren waar de online grenzen liggen, welke risico’s en gevolgen daarbij horen en hoe zij online fraude en cybercrime kunnen herkennen en voorkomen. Wij zijn blij met deze les en ouderbijeenkomst, mede omdat het voor scholieren inzichtelijk maakt hoe ogenschijnlijk losstaande thema’s , zoals ID-fraude, geldezels, online oplichting en hulpvraagfraude, nauw met elkaar verbonden kunnen zijn.”

 Tim Micklinghoff (medewerker onderzoek & innovatie, CED-Groep): “We zijn erg trots op deze voorlichting die we samen met Halt hebben gemaakt! Juist de combinatie van een quiz, aansprekende video’s en realistische casussen zorgt voor een goede les. En deze voorlichting is zowel te gebruiken voor jongeren als voor ouders, dus iedereen kan ervan leren”.

De les richt zich op de risico`s en gevolgen, maar vooral ook wat je moet doen om te voorkomen dat je slachtoffer of dader wordt van internetcriminaliteit. Onder andere komen de thema`s geldezels, online oplichting en hulpvraagfraude in de les aan bod. Uit de testfase gaf maar liefst 88% van de leerlingen aan dat zij door de les beter weten hoe ze geen slachtoffer of dader worden van online fraude en cybercriminaliteit. Bent u geïnteresseerd in deze voorlichting of ouderavond voor uw school/gemeente? Neem dan contact op met info@halt.nl / 088-115 35 00, of met de relatiemanager uit uw regio (klik hier voor de contactgegevens).  

Afbeelding Nieuwe Les
Bron:
Halt
Tags:
Delen via: