Terug naar overzicht
08 april 2021 Coronavirus

Online voorlichting op scholen

Vanwege corona is het fysiek langskomen op scholen niet altijd mogelijk voor Halt-medewerkers. Daarom heeft Halt de voorlichtingslessen aangepast naar een online variant, waarbij verschillende werkvormen worden gebruikt.

Een online voorlichting van Halt heeft een aantal voordelen voor scholen. Allereerst is een online les voor alle partijen het veiligst wat betreft de verspreiding van het coronavirus. Ook heeft het de grootste kans om door te gaan, zodat de leerlingen daadwerkelijk de informatie krijgen die is afgesproken. Daarnaast ervaren we dat leerlingen het online lesgeven inmiddels gewend zijn en het leuk vinden om op deze manier een voorlichting te krijgen. Ook online zijn de leerlingen benieuwd naar onze informatie en casussen!  

 De reacties van zowel leerlingen als leraren zijn erg enthousiast: ‘Heel interessant, ik heb er veel van geleerd ondanks dat de les online werd gegeven.’ Een andere leerling zegt: ‘Ik vond het wel bijzonder via het scherm, maar het kwam net zo goed binnen.’ Daarnaast vonden leerlingen het juist in deze tijd waardevol om een voorlichting te krijgen: ‘Goed dat ze ondanks corona toch de lessen geven.’

Wanneer Halt een online voorlichting op scholen inplant, bespreekt de Halt-medewerker vooraf met de docent hoe de les gegeven wordt. We maken afspraken over zowel de werking van het systeem, als over de inrichting van de les en de rol van de leerkracht. De docent kan bijvoorbeeld helpen met het ophalen van vragen uit de klas. Ook zorgen we ervoor dat de leerkracht alvast kan nadenken over praktische zaken, zoals waar de camera zit en hoe het geluid werkt, zodat alle leerlingen de Halt-medewerker goed kunnen zien en horen. Op deze manier zorgen we dat alles soepel verloopt.

Voor meer informatie over onze digitale lesmogelijkheden kunt u contact opnemen met Halt via info@halt.nl.

Bron:
halt
Delen via: