Terug naar overzicht
04 maart 2019 Zinloos geweld

Samenwerking Halt en Fataal

Halt spreekt veel met jongeren die over grenzen zijn gegaan. Ook voor zinloos geweld, zoals lichte mishandeling, het vernielen van spullen of agressie tegen hulpverleners.

De jonge daders overzien vaak niet de gevolgen van hun impulsieve gedrag en realiseren zich niet dat dit grote impact heeft op de slachtoffers. Maar ook op de omgeving van het slachtoffer en op hun eigen ouders. De film Fataal brengt dit voor Halt doeltreffend in beeld. Daarom heeft Halt er voor gekozen om samen te werken met Fataal. Om zinloos geweld en de gevolgen daarvan voor zowel daders als slachtoffers bespreekbaar te maken. 

Lespakket

Het lespakket van Halt & Fataal bestaat uit een voorlichting van Halt, waarna de klas de film Fataal gaat bekijken en de les nabespreken met de docent. Met de voorlichting vanuit Halt willen we de gevolgen voor de dader met leerlingen bespreekbaar maken. In een voorlichtingsles bespreken we de verschillende vormen van (zinloos) geweld. En wat de gevolgen zijn voor de dader. Ook komt aan bod wat je kunt doen als je (zinloos) geweld ziet of als je aanvoelt dat het gaat gebeuren. Tot slot leggen we in de les de link naar de gevolgen voor de slachtoffers en de film Fataal.

Kijk voor meer informatie over het lespakket op https://msn.fataaldefilm.nl/ 

Met school naar Fataal
Bron:
Halt
Tags:
Delen via: