Registratie van jouw gegevens

Registratie van jouw gegevens bij Halt

Halt registreert persoonsgegevens* van jou, je ouders en andere mensen die betrokken zijn bij het Halt-traject. Dat doen we om je goed te begeleiden. Als dat nodig is, deelt Halt de persoonsgegevens met organisaties waarmee Halt samenwerkt, zoals de politie, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming.

Bij de registratie en bij het delen van informatie met andere organisaties houdt Halt zich aan de privacyregels. We slaan de gegevens digitaal op. We leggen niet méér gegevens vast dan nodig is. En we bewaren de gegevens niet langer dan vijf jaar.

* Persoonsgegevens zijn gegevens die over een persoon gaan. Bijvoorbeeld: je naam, adres en telefoonnummer.

Registratie van jouw gegevens bij de politie

Als je het Halt-traject positief hebt afgerond, krijg je geen strafblad. Maar het strafbare feit dat je hebt gepleegd en het Halt-traject worden wel opgenomen in de politieregisters. Dit gebeurt ook als je het Halt-traject weigert. Meestal bewaart de politie de gegevens over het Halt-traject vijf jaar.

Toegelaten worden tot een opleiding

Soms staat op de website of in de brochure van een opleiding, dat je niet wordt toegelaten als je een Halt-traject hebt gehad. Dat klopt niet. Dit moet worden beoordeeld door de politie.

Dat betekent niet dat een opleiding je na een Halt-traject niet kan weigeren. Soms kan de politie adviseren om je niet toe te laten. Als je wordt geweigerd voor een opleiding, stage of baan en je bent het hier niet mee eens, dan kun je bezwaar maken.

Meer over de gevolgen van een Halt-traject lees je hier.