Nijmeegse 4-daagse

Een agent of een BOA heeft je een waarschuwing gegeven omdat je tijdens de vierdaagsefeesten hebt gedronken of omdat je alcohol bij je had. Vóór je 18 bent mag je in de openbare ruimte geen alcohol kopen, drinken of bij je hebben.

Het is logisch dat je nieuwsgierig bent naar alcohol. Het lijkt misschien wel alsof iedereen om je heen het drinkt. Helemaal nu, tijdens deze feestdagen. Je wilt het zelf ook proberen, experimenteren, bij de groep horen of misschien gewoon stoer doen. Maar alcohol drinken op jouw leeftijd brengt veel risico's met zich mee. Op jonge leeftijd alcohol drinken kan leiden tot risicovol gedrag, zoals rijden onder invloed, onveilige seks, geweld of drugsgebruik. Dit kan ook leiden tot problemen op school en thuis, zoals verminderde prestaties, conflicten met je ouders en schooluitval.

Alcohol geeft ook risico’s op de langere termijn: je loopt een hoger risico op gezondheidsproblemen zoals leverproblemen, hart- en vaatziekten en kanker.

Het kan moeilijk zijn om de verleiding om alcohol te drinken te weerstaan. Maar een goed feest heeft geen alcohol nodig. Maak daarom afspraken met je vrienden om niet te drinken. En om elkaar ook aan die afspraak te houden. Zo vier je met elkaar de vierdaagsefeesten.

Rommel In Het Park2 Milou Coster