Heb je een klacht?

Medewerkers van Halt doen hun werk zo zorgvuldig mogelijk. Toch kan het gebeuren dat je ontevreden bent over de manier waarop jouw Halt-interventie is verlopen. In dat geval kun je een klacht indienen bij Halt. De klacht kan je mailen naar info@halt.nl. Er wordt dan binnen een week telefonisch contact met je opgenomen door de betreffende regiomanager. Indien de klacht gericht is op het handelen van de regiomanager, wordt er contact opgenomen door de directeur-bestuurder. We doen ons uiterste best om zorgvuldig en snel tot een passende oplossing te komen.

Onafhankelijke Klachtencommissie

Als het toch niet lukt om het probleem samen met Halt op te lossen, dan kun je een klacht indienen bij een onafhankelijke klachtencommissie. De klachtencommissie bestaat uit drie mensen die veel kennis hebben van de toepassing van het jeugdstrafrecht en Halt, maar niet bij Halt werken. Ze zijn onafhankelijk. Het secretariaat van de klachtencommissie wordt gevoerd door een secretaris. Deze secretaris is wel in dienst bij Halt. De klachtencommissie volgt onze landelijke klachtenregeling. In de landelijke klachtenregeling kun je lezen wanneer je een klacht kan indienen bij de klachtencommissie.

Andere klachtenprocedures

Halt-medewerkers zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Jeugd en daarmee gebonden aan bepaalde beroepsnormen. Dit betekent dat onze Halt-medewerkers altijd werken volgens de voor hen geldende beroepsstandaard. Op iedereen die is ingeschreven in het kwaliteitsregister is ook het tuchtreglement van toepassing. Als je ontevreden bent over de wijze waarop een Halt-medewerker beroepsmatig heeft gehandeld, dan kun je je richten tot de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Klachtenformulier

Persoonlijke gegevens

Klachtomschrijving

Eventuele bijlage(s) De totale uploadgrootte mag niet meer dan 2 MB bedragen.
Toegestane bestandsformaten zijn: pdf, docx, doc, txt, jpg, png.
{{ file.name }}
* Verplichte velden

Liever bellen?

Onze teams staan je graag telefonisch (088 115 35 00) te woord van ma t/m vr van 08:00 - 17:00 uur.