Sport en gedrag II

De KNVB biedt de training Sport en Gedrag II aan als jonge voetballers een overtreding op of rond het voetbalveld begaan. Deze training wordt aangeboden bij het begaan van zware overtredingen. Het doel van de is om agressief gedrag op en rond het voetbalveld te voorkomen. De training kan ook preventief worden aangevraagd door de vereniging, gemeente of speler zelf.

Wanneer een training?

Training II wordt ingezet als de speler een zware overtreding heeft begaan, zoals geweld, bedreiging of spugen en bij verbale agressie te maken met discriminatie of racisme. De training is voor spelers tot 23 jaar en wordt uitgevoerd bij uitsluitingen of schorsingen tussen de 2 en 60 maanden.

Waarom meedoen?

Wanneer de training succesvol is afgerond laat de KNVB zo snel mogelijk weten wanneer de speler weer het veld op mag. De speler wordt zich door de training bewust van zijn gedrag en de gevolgen hiervan, waardoor hij of zij in de toekomst minder snel de fout in gaat. Wanneer de training niet goed wordt uitgevoerd, wordt het voorwaardelijke deel van de straf omgezet in onvoorwaardelijk en moet de jongere alsnog de hele straf uitzitten. De training valt onder het tuchtrecht van de sportbond en staat los van het strafrecht.

Inhoud

De speler maakt een test en leeropdrachten en hij biedt excuses aan, aan het slachtoffer (bijvoorbeeld de scheidsrechter of de tegenspeler). De speler volgt een individuele boosheidscontrole training van acht sessies. Daarnaast is er een werkopdracht die de speler uitvoert bij de vereniging.

Hoe aanmelden?

De speler krijgt van de KNVB een brief met het aanbod om de training Sport en Gedrag II te volgen. Wanneer de speler voor de training kiest, laat hij dit weten aan de KNVB.

Waar en wanneer?

In overleg met Halt wordt bepaald waar de gesprekken worden gehouden. Dit kan op een kantoor van Halt zijn of bijvoorbeeld op de club.

Als u meer wilt weten over de training, kunt u een afspraak maken via onze regioteams. De contactgegevens voor uw regio treft u hier.