Werken bij Halt

Dit zijn onze vacatures
Open sollicitatie
Dit zijn onze stages

Iedere jongere een kansrijke toekomst

Als medewerker van Halt werk je bij de landelijke autoriteit op het gebied van voorkomen en herstellen van jeugdcriminaliteit. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat jongeren die een fout hebben gemaakt een tweede kans verdienen. De Halt-interventie is altijd kort en richt zich op herstel en verantwoordelijkheid nemen. Deze aanpak is uniek in Europa en zelfs in de wereld. Met de Halt-voorlichtingen en andere preventieve activiteiten willen we kinderen en jongeren bewust maken van de risico’s van crimineel en grensoverschrijdend gedrag.

Werken bij Halt

Wij zijn met onze 250 medewerkers trots op wat wij doen, voor en met jongeren, hun ouders en ook met slachtoffers en onze partners.

De medewerkers van Halt werken hybride. Zowel vanuit huis en op verschillende locaties, van onze eigen kantoren tot politiebureaus en scholen. Wij geven duidelijke kaders. Daarbinnen heb je veel vrijheid om je werk te organiseren.

Halt heeft een platte, onbureaucratische organisatie die mogelijkheden biedt om initiatieven te ontplooien en kansen te pakken.

Een verhaal van Halt: een complimentje is altijd leuk

Een Halt-interventie gaat soms verder dan alleen de afdoening. Het traject met Olaf, een jongere met een licht verstandelijke beperking, was een lang proces, met veel geduld, herhalen, tekenen, spiegelen en uitleggen.

Tijdens het laatste gesprek was zijn vader er bij. Hij was onder de indruk van de manier waarop Olaf tijdens de interventie was begeleid: “Ik zou dit geduld niet hebben, tot ik zag wat het met mijn zoon deed. Hij snapte echt wat u vertelde, en daardoor ging hij thuis ook meer delen. Uw tip van ‘weinig woorden, veel herhalen en rustig opnieuw uitleggen’ helpt mij echt. Ik heb echt respect voor uw werk en helemaal voor uw geduld met mijn zoon.”

Dat is toch een mooi begin van de dag.

22 Tenr Po

Meld je aan voor de vacature alert

* Verplichte velden