Halt voor ouders en verzorgers

Wat we van u verwachten als uw kind naar Halt moet

Mijn kind moet naar Halt

Als ouder of opvoeder heeft u een belangrijke taak als uw kind een Halt-traject krijgt. Juist als jongeren een grens over gaan, is de betrokkenheid van ouders onmisbaar: samen kunt u er voor zorgen dat het niet nog eens gebeurt. Uw kind heeft steun, advies en hulp nodig bij het uitvoeren van het traject. Daarom kijkt Halt samen met u wat er nodig is om uw kind te laten leren van hun fout.

Als ouder bent u aanwezig bij gesprekken van de Halt-medewerker met uw kind. En u begeleidt uw kind tijdens het Halt-traject, bijvoorbeeld bij het aanbieden van excuses aan het slachtoffer.

Lees hier meer over de ondersteuning die Halt u biedt.

Ouderbijeenkomsten

Halt geeft veel voorlichtingen aan jongeren op scholen. Daarnaast bieden wij via de school van uw kind ook ouderbijeenkomsten aan. Deze bijeenkomsten hebben altijd een inhoudelijk deel, waarin we ingaan op de voorlichting die uw kind heeft gekregen. Daarnaast gaan we in op de werking van het puberbrein en hoe het komt dat pubers de dingen doen die ze doen. Een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst is dat ouders met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen.

Lees hier meer over onze ouderbijeenkomsten.

De gevolgen van de Halt-interventie