Onze stagemogelijkheden

Stage

Halt biedt geregeld interessante stages. Halt is een mooie maatschappelijke dienstverlener om bij te werken en te leren. Met onze ruime ervaring kunnen wij jou goed begeleiden en door onze continue zoektocht naar ontwikkeling is er regelmatig een leuk project voor jou als stagiair.

Stage Halt-medewerker

Halt heeft stages voor hbo-studenten in het primaire proces: het werkveld van de Halt-medewerker. Deze stages zijn meestal in het derde studiejaar en duren meestal tien maanden.

Ieder Halt-team heeft jaarlijks minimaal één stageplaats beschikbaar. Deze stages zijn bestemd voor studenten van sociaal-agogische (hsao) opleidingen: mwd, sph, cmv, pedagogiek, social work, toegepaste psychologie, creatieve therapie en godsdienst pastoraal werk.

De vacatures staan van begin maart tot en met eind april op de website.

Je kunt alleen solliciteren via het online sollicitatieformulier onderaan de stagebeschrijving. Dus niet via mail.

Stages beleid

Bij de afdeling Beleid zijn er jaarlijks stageplekken voor universitaire studenten van studies in de richting (Forensische) Orthopedagogiek, Criminologie, Pedagogische Wetenschappen, Psychologie of Rechtsgeleerdheid. De stageplek kan ook dienen als een afstudeeropdracht (inclusief scriptieonderzoek, in overleg met de universiteit).

Als er een stageplaats beschikbaar is op de afdeling Beleid, dan vind je de vacature hier.

Je kunt alleen solliciteren via het online sollicitatieformulier onderaan de stagebeschrijving. Dus niet via mail.

Overige stages

Op aanvraag beoordeelt Halt of er mogelijkheden zijn voor andere stages. Mbo- of hbo-stages, waarin werkervaring wordt opgedaan in staf- en ondersteunende werkvelden. Periodes kunnen variabel zijn. Voor een mbo-stage moet Halt erkend zijn als leerbedrijf.

Soms is er ruimte voor (afstudeer)stages op hbo-niveau, waarbij de student een onderzoek uitvoert of meewerkt. De onderzoeksvraag en invulling van de stage gaan in nauw overleg met Halt.

Een werkervaringsstage buiten een opleiding is bedoeld voor jongeren of doorstromers die werkervaring willen opdoen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De periode, het werk en de begeleiding worden in onderling overleg ingevuld.

Voorwaarden bij stages

  • Een stage vindt plaats binnen een overeengekomen stage-opdracht.
  • Er is capaciteit beschikbaar bij het team of de afdeling om de stagiair te begeleiden.
  • De relatie tussen de stagiair en Halt wordt altijd vastgelegd in een stage-overeenkomst.
  • Een stage is altijd gericht op het uitbreiden van de kennis en ervaring in het kader van de opleiding of in het kader van een werkervaringstraject. Een stage is daarom nadrukkelijk geen arbeidsovereenkomst.
  • De stagiair loopt stage in de regio waarin hij of zijn woont.

Vergoedingen

  • Stagiairs bij Halt krijgen een vergoeding van €400,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.

Kijk hier voor onze stages.

Stage