Snelle euro's hebben een prijs

Kinderen komen steeds vaker op jonge leeftijd in de verleiding om snel geld te verdienen en raken daardoor betrokken bij georganiseerde criminaliteit. Met de les Snelle euro’s hebben een prijs tonen we leerlingen van groep 7 en 8 hoe georganiseerde criminaliteit eruit kan zien. We willen hen weerbaarder maken, zodat ze weten wat ze kunnen doen wanneer ze zich zorgen maken en veilige keuzes kunnen maken.

De inhoud van de voorlichting

Leerlingen leren hoe georganiseerde criminaliteit eruit kan zien en leren wat gevaren en gevolgen zijn voor henzelf en hun omgeving. Ook leren ze bij wie ze terecht kunnen wanneer ze signalen zien of zich zorgen maken.

Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden, maar vooral ook door vragen te stellen die betrekking hebben op de leefwereld van de leerlingen. Wat zie je bij jou in de buurt? Waar maak jij je zorgen om? Ook oefenen we met een rollenspel hoe leerlingen "nee" kunnen zeggen wanneer zij onder druk gezet worden om iets te doen wat mogelijk te maken heeft met georganiseerde criminaliteit.

Voorbereidende en verdiepende les

Bij deze voorlichting bieden wij ook een voorbereidende en een verdiepende les aan. Dit doen we om meer impact te kunnen maken bij de leerlingen.

In de voorbereidende les bekijkt u samen met de klas (fragmenten) van de film DOJO, die gaat over georganiseerde criminaliteit. U bespreekt met de klas wat de leerlingen hebben gezien.

Met de verdiepende les kunt met de klas u oefenen hoe om te gaan met bepaalde verleidingen. Leerlingen maken een vlog of er kan met de klas een rollenspel worden gespeeld.

Als u geïnteresseerd bent in de voorlichting Snelle euro's hebben een prijs kunt u een afspraak maken via onze regioteams. De contactgegevens voor uw regio treft u hier.

De voorlichting Snelle euro's hebben een prijs is gericht op kinderen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

Als u geïnteresseerd bent in de voorlichting Snelle euro's hebben een prijs kunt u een afspraak maken via onze regioteams. De contactgegevens voor uw regio treft u hier.